Zona sporta i rekreacije Jamnjak

12.3.2022. 0:09:02

Idejno rješenje Zone sporta i rekreacije Jamnjak predstavljeno je danas u Centru za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut, a riječ je o projektu izgradnje modernog sportskog centra na prostoru bivše vojarne gdje će se Šibenčanima osigurati odgovarajuća infrastruktura za rekreativno vježbanje, kao i profesionalno bavljenje sportom.

„Projekt Jamnjak sportska je budućnost Šibenika gdje će se zasigurno stvarati  novi vrhunski sportaši, ali i mjesto na kojem će svi naši sugrađani moći kvalitetno i zdravo provoditi svoje slobodno vrijeme. Nekadašnju vojarnu pretvorit ćemo u sportski centar, a vjerujemo da će biti najbolji i najsuvremeniji u Dalmaciji,  možda i u cijeloj Hrvatskoj“, istaknuo je šibenski gradonačelnik Željko Burić, dodavši da će Jamnjak riješiti i problem malih sportova koji će na jednom mjestu dobiti vrhunske uvjete za rad.

Prema idejnom rješenju, u centru na Jamnjaku predviđena je gradnja i rekonstrukcija objekata za razne sportove poput multifunkcionalne i gimnastičke dvorane, trim staze, dvorane za boks i kick boks, atletske staze, dvorane za stolni tenis, kuglane, dvorane za squash te zone sportskih terena. Uz te sadržaje izgradit će se i dječje igralište te poligon, ugostiteljski objekti, garderoba, relax i sauna, zgrada uprave, recepcija i info punkt.

Autorica projekta, odnosno voditeljica koordinacijskog tima koji je radio na izradi projekta, Iva Čogelja Juras iz tvrtke Prius Consulting, dodala je kako Sportsko-rekreacijska zona Jamnjak predstavlja jedinstveni kompleks objedinjenih inferiornih sadržaja visokih ekonomskih koristi po lokalno stanovništvo. Kvaliteta življenja ne ovisi samo o novčanim ekvivalentima, već primarno o dostupnosti i kvaliteti primarne infrastrukture.

„Ovim projektom Šibenik će dobiti opremljeni prostor za sport i rekreaciju  koji će služiti aktivnim sportašima, rekreativcima, djeci i mladima, osobama starije životne dobi i svim ostalim interesnim skupinama. Sveukupna površina zone Jamnjak je 190.378 metara kvadratnih, a unutar obuhvata se nalaze građevine čija je ukupna površina 2.393 metra četvorna. Dio građevina je u očuvanom stanju i pogodna za rekonstrukciju, dok će se preostale rušiti te će se na njihovom mjestu graditi zamjenske građevine“, objasnila je autorica projekta Iva Čogelja Juras.

Idejni projekt osmišljen je po modelu da se u budućnosti može financirati u različitim fazama te iz različitih izvora, a primarno se planira aplicirati na sredstva EU fondova.


Tekst: sibenik.hr