Stručna radionica Erasmus + Sport - Šibenik

17.1.2023. 19:49:12

Europska komisija u studenome objavila je poziv za podnošenje prijedloga u okviru Erasmus + programa za 2023. godinu. Rok za podnošenje prijava za projekte u području sporta je 22. ožujka 2023., a sam postupak prijave i dodjele sredstava izvršava European Education and Culture Executive Agency u Bruxellesu. Više o samom pozivu i uvjetima možete pronaći na linku https://erasmus-plus.ec.europa.eu/funding.

 

Ministarstvo turizma i sporta već godinama potiče potencijalne prijavitelje iz RH za Erasmus + (sportske udruge, obrazovne institucije, itd.) da se prijave sa svojim prijedlozima na ovaj poziv. Također, Ministarstvo redovito organizira besplatne stručne radionice izrade projektnih prijedloga. Ove se radionice održavaju svake godine u nekoliko županijskih središta.

 

Radionica će se održati 20. siječnja, 2023. godine (petak) u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“, Poljana 6, Šibenik od 10:00 do 16:00 sati.

 

Sudionici radionice upoznat će se sa svim relevantnim informacijama vezano uz Poziv na prijavu projekta za Erasmus+: Sport u 2023. godini te će steći primjenjiva znanja za prijavu vlastitih projekata.

U prvom dijelu radionice sudionici će dobiti vrlo korisne informacije:

-        o samom Pozivu i prihvatljivim aktivnostima

-        prijavi na portal Europske komisije

-        te kako ispuniti prijavni obrazac

-         

U drugom dijelu radionice sudionici će u manjim grupama, uz pomoć moderatora, imati priliku razraditi ključne elemente projektnih prijedloga u četiri ključna područja: suradnička partnerstva, mala suradnička partnerstva, neprofitna europska sportska događanja i jačanje kapaciteta u području sporta. Za sudjelovanje na događanju potrebno je prijaviti se putem online obrasca do 18. siječnja 2023.


Radionica je namijenjena isključivo za dionike u sustavu sporta, a sudjelovanje na radionici ograničeno je na maksimalno 25 sudionika. U slučaju većeg broja prijava zadržavamo pravo selekcije relevantnih sudionika. Organizator osigurava osvježenje i ručak za vrijeme trajanja radionice. Više informacija o području Erasmus+ Sport možete pronaći na mrežnoj stranici Ministarstva turizma i sporta.