Školski dan - Šibenik 28-9-2023

12.9.2023. 12:42:01

Cilj Školskog dana je promicanje tjelesne aktivnosti i zdravlja među učenicima. Obrazovne ustanove diljem Republike Hrvatske organiziraju aktivnosti koje uključuju tjelovježbu i predavanja na temu važnosti bavljenja sportom djeci vrtićke i školske dobi kako bi djeca od najranije dobi osvijestila važnost bavljenja bilo kakvom vrstom tjelesne aktivnosti.Ministarstvo turizma i sporta u sklopu Europskog tjedna sporta održat će sedam nacionalnih događaja, a neki od fokus dana koje i vi možete organizirati u svojim lokalnim zajednicama po uzoru na nacionalna događanja su #BeActive Night, sportsko selo, školski dan, vježbanje na radnom mjestu ili Outdoor evente namijenjene svima. Napominjemo kako je Otvorenje Europskog tjedna sporta definirala Europska komisija i u cijeloj Europi održat će se 23. rujna.   Također, preporuka je da se #BeActive Night održi isto 23. rujna u večernjim satima te da uključuje minimalno 6 sportskih disciplina. 


Školski dan, jedan od sedam nacionalnih događaja održati će se ispred zgrade Šibensko - kninske županije (Trg Pavla Šubića I. br2.) dana 28.9.2023. (četvrtak) u 11:00 sati. 

Šibenski školarci i predškolci sudjelovati će u promociji velikog broja sportova sportova, a ovim putem pozivamo i svu ostalu  djecu da se pridruže ovoj manifestaciji. 
Manifestacija se održava u suradnji Zajednice sportova Šibensko - kninske županije, Zajednice sportova grada Šibenika te Ministarstva sporta i turizma. 


Foto: be active