Šibenik - GLAS ŽENA U SPORTU

5.10.2023. 11:37:17

U okviru kampanje „Glas žena u sportu“ Komisija za ravnopravnost spolova HOO-a i Zajednica sportova Šibensko – kninske županije upućuju poziv na petu edukacijsku radionicu koja će se održati u petak, 6. listopada 2023. godine u Šibeniku u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ s početkom u 11:00 sati. U privitku donosimo program radionice te ciljeve kampanje i edukacije koja je prvenstveno namijenjena sportašicama, sutkinjama i predstavnicama sportske administracije.

Projekt 'Glas žena u sportu' usmjeren je na izjednačavanje tretmana sportaša i sportašica u medijima, smanjivanje rodnih stereotipa i seksizama prilikom praćenja sportašica u medijima, uz isticanje njihovih sportskih ostvarenja i rezultata, naglasak je stavljen i na njihovu što kvalitetniju komunikaciju s medijima.

Cilj edukativnih radionica u okviru projekta odnosi se na kvalitetnije komuniciranje s predstavnicima medija, pripremu sadržaja koji se želi podijeliti s javnošću i medijima te poboljšanje prezentacije ženskog sporta i sportašica u objavama na društvenim mrežama.

Edukativne radionice projekta 'Glas žena u sportu' održane su u Rijeci, Zagrebu, Splitu i Osijeku uz velik odaziv sportašica, sutkinja te djelatnica u sportskoj administraciji. Nakon četiri velika hrvatska grada Šibenik ima privilegiju da bude dionik ovako velike kampanje.