Prijem stipendiranih sportaša i sportsko druženje u Mimincu

19.5.2022. 0:43:40

U četvrtak ujutro na otvorenom igralištu Miminac Zajednica sportova grada Šibenika i grad Šibenik organizirali su druženje sa sportašima koji su u proteklom periodu ostvarili zavidne sportske uspjehe u različitim kategorijama i  sportovima. Također, službeno su dodijeljene stipendije grada Šibenika vrhunskim sportašima grada Šibenika prema kategorizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora. 
Diplome i medalje kao čestitku za zapažene uspjehe dobili su sportaši s invaliditetom u parakarateu Julija Karadakić, Nika Rajić i Dora Pilepić koje su nedavno nastupile u Slovenskim konjicama na međunarodnom natjecanju. 
Diplome i medalje zaslužio je dvojac iz Stolnoteniskog kluba Šibenik Anđela Živković i Loreta Mandić. Anđela je državna prvakinja za najmlađe kadetkinje pojedinačno i u paru te pojedinačnom paru sa klupskom kolegicom Loretom Mandić. Loreta je, uz sve uspjehe, osvojila i treće mjesto na državnom prvenstvu u pojedinačnoj konkurenciji. 
Neizostavni član ovakvih manifestacija u zadnje vrijeme je Toma Mileta iz Karate kluba Šibenik 1066, a ovoga puta njegov golemi trud je nagrađen  u vidu prvaka Hrvatske u konkurenciji Juniori - 76. 
Dobar rad u školi košarke Dražen Petrović okrunio je mladi Toni Štampalija koji je pozvan na NBA KAMP JUNIOR koji se od 4.5. do 8.5.2022. godine održao u Rimu. Rijetki imaju privilegiju sudjelovati na ovakvom kampu, a poziv mladom Štampaliji je veliko priznanje šibenskoj košarci.

Uz mlade sportaše stipendije za 2022. godinu od strane Zajednice sportova grada Šibenika i grada Šibenika zaslužilo je devet vrhunskih sportaša grada Šibenika prema kategorizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora. Velikih devet predvodi dama, a tko drugi nego Nives Radić (KBK Dalmatino) koja je sportašica prve kategorije. Ostalih osam sportaša su treća kategorija i to redom: Teo Kalogjera (Powerlifting klub Šibenik) te sedam sportaša iz Vaterpolskog kluba Solaris: Domagoj Bulat, Lucian Štrkalj, Nikola Štrkalj, Ivan Malenica, Toni Šparada, Marin Šparada i Antun Goreta.

Ukupan iznos dodijeljenih stipendija iznosi 60.000,00 kuna. Iznos stipendije za prvu kategoriju iznosi 1.000,00 kuna mjesečno, a za treću kategoriju 500,00 kuna mjesečno. 

Događaju su nazočili predstavnici domaćina organizacije Zajednice sportova, grada Šibenika, članovi brojnih sportskih udruga grada Šibenika, uvaženi gosti iz svijeta sporta te ostali prijatelji i zaljubljenici u sport. Sportašima su priznanja uručili gradonačelnik grada Šibenika Željko Burić i predsjednik Zajednice sportova grada Šibenika Joško Jurić

Ispred domaćina organizacije za službenu web strancu Zajednice sportova grada Šibenika predsjednik Zajednice Joško Jurić izjavio je: "Ovakvi događaji posebno su  vrijedno priznanje svim sportašima koji su svoj rad i žrtvu poklonili mukotrpnom treniranju da bi ostvarili sportski uspjeh kao najveću krunu svoga odricanja. Svaki sportski uspjeh ima svoju vrijednost i zaista je manje bitno o kojem se sportu radi jer najveća vrijednost svakog sportaša je da u sportskom duhu, maksimalno posvećen svom klubu pruži svoj maksimum, a on uvijek biva nagrađen dobrim rezultatima. Želio bi istaknuti da su ovi sportaši koji su danas ovdje bili prisutni, a pogotovo sportaši s invaliditetom pravi primjer kako se nikad ne smije odustajati i kako limiti i granice u sportu ne postoje. Posebno bi zahvalio trenerima sportaša koji su svoj trud i znanje poklonili njihovom krajnjem usavršavanju. Na kraju želim posebno čestitati stipendiranim vrhunskim sportašima grada Šibenika koji su nagrađeni stipendijom Zajednice sportova za 2022. godinu te bi iskoristio prigodu da se u ime Zajednice sportova grada Šibenika zahvalim gradonačelniku Šibenika Željku Buriću i njegovim suradnicima na podršci koju permanentno daju Zajednici sportova u kreiranju sporta u cjelini i na svim razinama.