Predstavnici Šibenika u posjetu Voironu

13.11.2022. 1:42:31

Delegacija grada Šibenika koju su predstavljali ljudi iz gradske uprave grada te osobe iz sportskog i turističkog sektora posjetili su povodom dana Svetog Martina (9.11.-11.11.) prijateljski francuski grad Voiron. Sveti Martin je dan grada Voirona i u tom razdoblju grad je pun posjetitelja, održavaju se brojni sajmovi, manifestacije te gastronomska i kulturna događanja. Šibensku delegaciju u sportskom dijelu predstavljao je  Dario Kulušić, u turističkom Dino Karađole, a ispred grada Šibenika tu su bili Paško Rakić i Goran Pauk. Predstavnici Šibenika aktivno su sudjelovali na brojnim primanjima, tradicionalnoj komemoraciji,brojnim sastancima, promovirali grad Šibenik te na okruglim radnim stolovima dogovarali buduću suradnju koja će krenuti već u prvom dijelu 2023. godine, a odnositi će se na sportski, kulturni, gastronomski i dio vezan za školstvo. Osim grada Šibenika u Voironu su bili i predstavnici grada Herforda (Njemačka) također prijateljskog grada Šibenika te su se za okruglim stolom dogovarali programi koji će se provoditi između ovih gradova kao i četvrtog grada iz Italije Bassano del Grappa.
Iskrenu dobrodošlicu gradu Šibeniku kao i ostalima poželio je Julien Polat, gradonačelnik Voirona koji je istaknuo kako je navedena suradnja između gradova prijatelja strateški važna za Voiron te da mu je drago što vidi novi energiju u ljudima koji predstavljaju sve gradove prijatelje, a to je krucijalno u planiranju sljedećih programa. 

Radni sastanak delegacija svih gradova

U organizaciji ove cijele manifestacije i svih sastanaka posebne zasluge idu Elodie Livernais koja je jedna od najzaslužnijih za inicijativu iz Voirona da se svi okupe na radnim sastancima te da osjetimo ovakvo gostoprimstvo. Također posebna zahvalnost za doprinos i prijateljstvo prema gradu Šibeniku te pomoć u organizaciji pripadaju Filippi Bevilacqua te Emmanuelu Defouru.

Primanje kod gradonačelnika Julien Polat

Dino Karadžole - turistička promocija Šibenika

Tradicionalna komemoracija

Predstavnici grada Šibenika u društvu Elodie Livernais i Darka Žgela dugogodišnjeg prijatelja grada Šibenika

Julien Polat - gradonačelnik (Voiron) - foto: Voiron ville

Voiron - park