Plivači prijateljskog grada Herforda u posjetu Šibeniku

26.3.2024. 11:06:28

U sklopu suradnje gradova prijatelja članovi i uprava Plivačkog kluba „Herford“ iz njemačkog Herforda doputovali su u Šibenik gdje će održati proljetne pripreme. Sportaši dolaze iz okruga Herford s kojim je Grad Šibenik potpisao Povelju o bratimljenju još 1970. godine, a s kojima se održava redovna prekogranična suradnja.

Na tvrđavi Barone dobrodošlicu im je poželio zamjenik šibenskog gradonačelnika Danijel Mileta koji je izrazio zadovoljstvo dolaskom mladih sportaša u Šibenik.

„Nalazite se u najstarijem izvorno hrvatskom gradu na obali i drago mi je da se nastavlja naše prijateljstvo koje traje već 54 godine. Prije 35 godina sam u sklopu suradnje našeg grada i vašeg okruga bio u Herfordu i to su mi jako lijepe uspomene. Nadam se da će i vama Šibenik ostati u lijepom sjećanju te da ćete se jednog dana opet vratiti“, kazao je Mileta.

Oko 40 mladih plivača sa svojim trenerima i upravom stiglo je u okviru sportske suradnje sa Zajednicom sportova Grada Šibenika, a član Upravnog odbora Plivačkog kluba Herford Sascha Fissmer zahvalio se na toploj dobrodošlici uz želju da se i u budućnosti nastave prijateljske i sportske aktivnosti između Herforda i Šibenika.

Tekst i foto: Grad Šibenik