Europski tjedan sporta 2023 - Poziv na sudjelovanje

12.9.2023. 12:42:19

Ministarstvo turizma i sporta kao nacionalni koordinator Europskog tjedna sporta pod motom #BeActive i ove će godine organizirati niz aktivnosti sa željom da potakne što veći broj građana na redovitu tjelesnu aktivnost. Projektom se želi motivirati građane da pronađu sport odnosno vrstu rekreacije koja najbolje odgovara njihovim interesima, mogućnostima i potrebama, ali i da ostanu aktivni tijekom cijele godine, ne samo tijekom Europskog tjedna sporta.


POZIV ZA SUDJELOVANJE NA EUROPSKOM TJEDNU SPORTA 2023.

                                                                            23.-30. rujna 2023. godine

  

S tim ciljem, pozivamo vas, sportske djelatnike i entuzijaste u sportu, da nam se pridružite u #BeActive kampanji i kroz Tjedan sporta te cijeli mjesec rujan i listopad organizirate sportske aktivnosti u svojim lokalnim zajednicama te tako zajedno s nama učinite sport i tjelesnu aktivnost dostupnu svim građanima i svojim primjerom ukažete na važnost i dobrobiti koje tjelesna aktivnost ostavlja na tjelesno i mentalno zdravlje.

 

Ministarstvo turizma i sporta u sklopu Europskog tjedna sporta održat će sedam nacionalnih događaja, a neki od fokus dana koje i vi možete organizirati u svojim lokalnim zajednicama po uzoru na nacionalna događanja su #BeActive Night, sportsko selo, školski dan, vježbanje na radnom mjestu ili Outdoor evente namijenjene svima. Napominjemo kako je Otvorenje Europskog tjedna sporta definirala Europska komisija i u cijeloj Europi održat će se 23. rujna.   Također, preporuka je da se #BeActive Night održi isto 23. rujna u večernjim satima te da uključuje minimalno 6 sportskih disciplina.


 

Zahvaljujući svim vašim aktivnostima, Hrvatska se svake godine Europskoj komisiji iznova dokazuje kao aktivna i sportska nacija, željna napredovanja i širenja #BeActive inicijative. Ministarstvo turizma i sporta svim partnerima u organizaciji pruža medijsku promociju, pomoć u organizaciji ukoliko je potrebno, izdaje potvrde o sudjelovanju, popis događanja objavljuje na web stranici Europskog tjedna sporta te šalje promotivne materijale, a jedini uvjet za organiziranje događaja unutar Europskog tjedna sporta je da su sva događanja besplatna za građane jer će u suprotnom biti odbijena.

 

NACIONALNA DOGAĐANJA EUROPSKOG TJEDNA SPORTA 2023.

-        U organizaciji Ministarstva turizma i sporta

 

Subota, 9. rujna 2023. Outdoor event „Zrmanja triple Challenge 3.0“ – multidisciplinarna utrka, Maslenica

Subota, 23. rujna 2023. Otvorenje Europskog tjedna sporta, Europski trg - Zagreb

Subota, 23. rujna 2023. #BeActive Night- vježbanje pod zvjezdama, Europski trg – Zagreb

Nedjelja, 24. rujna 2023. Nacionalni dan-sportsko selo, park dr. Franje Tuđmana - Velika Gorica

Srijeda, 27. rujna 2023. Vježbanje na radnom mjestu

Četvrtak, 28. rujna 2023. Školski dan, Trg Pavla Šubića I br.2

Subota, 30. rujna 2023. Dan mladih, Gospina livada-Solin

 

Kako bi i vi, vaše lokalne zajednice, klubovi i sportske organizacije postale dio ove globalne inicijative svoja događanja po uzoru na nacionalna događanja ili druge sportske aktivnosti  koje će se održavati tijekom rujna i listopada prijavite na našim stranicama. Nakon prijave vaša događanja bit će vidljiva na interaktivnoj karti Hrvatske na našim stranicama i tako dostupnija svim građanima,  kao i na globalnoj karti cijele Europe objavljene na službenoj stranici Europske komisije https://sport.ec.europa.eu/initiatives/european-week-of-sport.

 

Više informacija o Europskom tjednu sporta možete pronaći na našoj web stranici: https://europski-tjedan-sporta.hr/

 

PRIJAVE:

 

Događanja koja će se održati u sklopu Europskog tjedna sporta prijavite na: https://europski-tjedan-sporta.hr/prijave/

 

 Veselimo se zajedničkoj i aktivnoj suradnji!

Vaš #BeActive team!Foto: be active