Nove epidemiološke mjere vezane za sport

26.11.2020. 20:18:12

Nove epidemiološke mjere stupaju na snagu 28. studenog i trajat će najkraće do 21. prosinca, a cilj je sačuvati zdravlje i živote te osigurati održivost zdravstvenog sustava.

Od subote 28. studenoga se obustavljaju sva sportska natjecanja i treninzi, osim za sportašice i sportaše I., II. i III. kategorije u pojedinačnim sportovima i seniorske ekipe koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja. Oni se mogu održavati samo bez gledatelja uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera i preporuka za sve natjecatelje te nužno tehničko osoblje, što osigurava organizator.

Prestaju s radom i teretane, fitness-centri te sportski i rekreacijski centri.

Novonastala siuacija sigurno je udar na mnoge klubove u Šibeniku koji rade sa mlađim dobnim kategorijama, a sad su u situaciji da dolazi do privremenog prekida. Promijeniti se ne može ništa i mjere svi zajedno trebamo poštovati da bi došli u situaciju da dočekamo  povoljnu epidemiološku situaciju. Klubovi te trebaju brzo prilagoditi na on-line način rada i od ponedjeljka 30.11. krenuti u tom smjeru tako da djeca imaju organiziranu aktivnost i obavezu svakodnevnih treninga. 

S obzirom da je grad Šibenik u prvoligaškom smislu vrlo uspješan grad kad ga uspoređujemo sa ostalim gradovima, sport i aktivnosti u gradskim sportskim objektima ipak neće stati, a razlog su brojni prvoligaši i visoko kategorizirani sportaši I., II. i III. kategorije. Tako će s treninzima nastaviti visoko kategorizirani sportaši grada Šibenika, košarkaši Šibenke, djevojke ŽKK Šibenik, malonogometaši Crnice, vaterpolisti Solarisa, ŽVK Viktoria i nogometaši Šibenika.

U danima koji su pred šibensku sportsku javnost obavijestiti ćemo o novim detaljima novonastale situacije.