Ne(e)tWORK projekt | Ekološka udruga Krka Knin

23.3.2022. 15:05:36

Nastavno na zamolbu gospođe Perine Pribilović, koordinatorice aktivnosti Ekološke udruge "Krka" Knin ispred Zajednice sportova grada Šibenika Želimo vas upoznati sa provođenjem projekta Ne(e)tWORK kojega provodi Ekološka udruga Krka Knin. Objava u nastavku namijenjena kao bi svi zajedno doprli  do onih mladih NEET-ovaca  kojima bi mogli pomoći u edukaciji i pronalasku posla.

                                                                                                                                       Zajednica sportova grada Šibenika
                                                                                                                                       Dario Kulušić, tajnik


OBJAVA:

 

Namijenjen je mladim osobama u dobi od 18 do 29 godina, koje su nezaposlene, neaktivne i trenutačno se ne obrazuju, ne educiraju te nisu u evidenciji Zavoda za zapošljavanje (imaju NEET status – not in Employment, Education or Training).

 

Plan je: u 24 mjeseca “NEET” skupini omogućiti besplatno sudjelovanje na verificiranim programima obrazovanja, radionicama „mekih“vještina te im osigurati uslugu mentorstva (CISOK, psiholog karijere, osobni planovi, savjetovanja...). Cilj je, najmanje 12-ero neaktivnih mladih obrazovati, osnažiti, približiti tržištu rada te u konačnici sretno zaposliti!

 

Projekt se provodi od 12.7.2021. do 12.7.2023. u cijeloj Šibensko-kninskoj županiji u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, područni ured Šibenik te sa Centrom za socijalnu skrb Knin.

 

Ne(e)tWORK je vrijedan 1.598.100,00 kuna i sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Dio je velikog pozivnog natječaja „Pronađi me!” - za provedbene aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu, za kojega je u cijeloj Hrvatskoj osigurano čak 50 milijuna kuna, namijenjenih za provedbu 31 projekta.

 

Prema recentnim podacima Eurostata, u prosjeku, u Europi ima oko 20 % neaktivnih mladih. Zbog čega Europska komisija zahtijeva i od Hrvatske - da do 2027. godine, upravo u NEET-ovce uloži barem 10% sredstava iz Europskog socijalnog fonda.

 

Ovim putem Vas molimo da ovu obavijest istaknete na vašim web stranicama, društvenim mrežama i oglasnim pločama te je tako podijelite sa sugrađanima - ne bi li se informirali o besplatnim mogućnostima koje im se nude.

Pozovite, molimo Vas,  mlade od 18 do 29 godina, koji su nezaposleni, neaktivni, trenutačno se ne obrazuju i nisu u evidenciji Zavoda za zapošljavanje - da nam se jave! Mi ćemo im pružit pomoć i edukaciju u skladu s njihovim potrebama i našim mogućnostima.

 

Neka nam pišu na e-mail adrese:

maja.bodon@eu-krka-knin.hr   ivana.radic@eu-krka-knin.hr  perina.pribilovic@eu-krka-knin.hr

ili nazovu na telefon: 022 664 608.

Više na stranicama:

https://www.eu-krka-knin.hr/euprojektimain/neetwork/808-pocetak-eu-projekta-neetwork

https://www.eu-krka-knin.hr/euprojektimain/neetwork/811-kratak-opis-projekta-neetwork