Josip Milaković dobitnik nagrade HOO Milan Neralić

2.6.2022. 10:31:19

U četvrtak (2. lipnja) na velebnoj  svečanosti u hotelu The Westin u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) održana je tradicionalna dodjela Nagrade Milan Neralić. Navedena nagrada jedna je od najprestižnijih nagrada krovne organizacije Hrvatskog sporta, a dodjeljuje se za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini u području znanstvenog, stručnog i pedagoškog rada te poticanje tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži ili sportsko-rekreacijske aktivnosti stanovnika lokalne sredine.  


Nagradu predstavlja skulptura koja ima simboličku poveznicu s prvim Hrvatom osvajačem olimpijskog odličja Milanom Neralićem (bronca u mačevanju 1900. godine na OI u Parizu), a njezin sastavni dio je i pisana povelja. 
Svake godine HOO dodjeljuje 5 nagrada Milan Neralić, a po prvi put nagrada dolazi u naš Šibenik i to u ruke Josipa Milakovića. Gospodin Milaković dugogodišnji je glavni operativac i srce Škole košarke Dražen Petrović te uvaženi sportski djelatnik. U svom dugogodišnjem djelovanju generator je stvaranja uvjeta i pozitivne klime koja je stvorila niz uspješnih košarkaša i doprinjela jačanju šibenskog sporta u cjelini.
U svoj kratkom obraćanju Milaković se zahvalio Hrvatskom olimpijskom odboru na velikoj nagradi. Naglasio je kako je počašćen što se našao u ovako eminentnom društvu nagrađenih iz cijele Hrvatske. Zahvalio se svim svojim suradnicima koji su mu pomogli u odgoju mladih igrača i jačanju košarke u Šibeniku. Na kraju je zaključio da mu je cilj pronaći nekog sličnog sebi koji bi ga jednog dana mogao adekvatno zamijeniti, a što nimalo nije lagan zadatak. 


Uz svoj rad u košarci Josip Milaković je dopredsjednik i član Izvršnog odbora Zajednice sportova grada Šibenika, a kao organizacija koja kreira sport u Šibeniku izuzetno smo ponosni što je prepoznat dugogodišnji rad čovjeka iz naše sredine.